Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Az emberi károsanyag-kibocsátás a légszennyezettség fontos tényezője

kepkivagas_11.JPG

Az emberi károsanyag-kibocsátás - az ipari tevékenység, a közlekedés,  a fűtés - fontos tényező a légszennyezettség tekintetében - mondta a Pulmonológiai Klinika igazgatóhelyettese.

Müller Veronikát azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán megjelent tanulmánya szerint világszerte évente hétmillióan halnak meg a légszennyezettség miatt.

A szakember azt mondta: azért is jó, hogy megjelent ez a tanulmány, mert ebben a témában társadalmi felelősségvállalásra van szükség.

Ha van rá mód, a közlekedésben olyan eszközöket kell választani, amelyeknek kisebb a károsanyag-kibocsátásuk, és fontos a megfelelő tüzelőanyag megválasztása is - tette hozzá.

Müller Veronika felhívta a figyelmet arra, hogy a légszennyezettség leginkább a fejlődő országokban jelent problémát, kiemelten Indiában és Kínában. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy bár a Kárpát-medence sokszor védő hatású, néha meg tud ragadni itt a szennyezett levegő, ami hozzájárulhat az egészségkárosodáshoz. A légszennyezettség sok betegség, például tüdő-, szív- vagy agyi betegségek kialakulásához is hozzájárulhat.

Egy ember naponta nagyjából 10 ezer liter levegőt lélegez be, sportolás során még ennél is többet. Ezért is fontos, hogy a sportolók olyan helyet válasszanak, ahol jó a levegő minősége - tette hozzá.

VÁLTSON MEGÚJULÓ ENERGIÁRA ÖN IS!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr713902080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása