Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Amit a lakáshitel igénylésről tudni érdemes

 

11749892226_369b9e819b_o.jpgA lakáspiac felfelé ívelése töretlenül tart napjainkban is, a lakosság részéről az érdeklődés tovább nőtt az elmúlt évekhez képest.

Ezt tükrözik a jelenlegi ingatlanárak, de nincs ok elkeseredni, mert ehhez kiváló kondíciójú hitellehetőségek társulnak. A bankok remek ingatlan hitel ajánlatokkal reagáltak a piaci keresletekre.

Amit érdemes tudni, hogy  azok a hitelek a legolcsóbbak, ahol a törlesztőd éven belül is változhat, míg a valamivel drágább opciót a fixált hitelek jelentik, ahol a törlesztő több évre (akár a futamidő végéig) kiszámítható marad.

A lakáshitel igénylésre viszonylag sok időt kell szánni, hosszú az ügyintézés valamint a dokumentációk is bőven igényelnek időt. Akár 1-2 hónap is eltelhet, mire pénzhez jutunk.

A mozgásterünket két tényező befolyásolja jelentősen, az, hogy mekkora értékű ingatlant tervezünk vásárolni és persze hogy milyen jövedelemmel rendelkezünk.

  • A hitel maximális összege nem lehet több, mint az ingatlan piaci értékének 80%-a, az általános gyakorlat alapján a bankok a fedezetül felajánlott ingatlan legfeljebb 60-70%-áig mennek el. A fennmaradó összeget pedig önerőként kell előteremtened a lakásvásárláshoz.
  • A nettó jövedelem felénél nem lehet több a havi törlesztőrészleg összege.

Vagyis alaposan át kell gondolni ha lakáshitelben gondolkodsz, épp ezért érdemes időben elkezdeni a gondolkodást, és akár több lakástakarékkal belevágni az ingatlanvásárlásba.

Lakáshitel 2018-ban az alábbi célokra nyújtható:

  • vásárlásra (családi ház, sorház, ikerház, társasházi lakás, építési telek) építésre

  • építéskezésre

  • bővítésre

  •  korszerűsítésre, felújításra

  • lakáscélú hitel kiváltása

  • tulajdonrész kivásárlás, tulajdonközösség megszüntetése

A  teljes körű és díjmentes hitelközvetítésért keress minket bizalommal elérhetőségeinken.

IGÉNYELJEN  LAKÁSHITELT ÁLMAI OTTHONÁHOZ!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr8113992188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása