Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

A lakások fűtésére alkalmas falfesték jelenik meg a piacon

4252667330_c6cfc483ee_b.jpg

 

A Poli-Farbe ügyvezető igazgatója közölte: a cég a jövőben emelni akarja az értékesítésen belül a jelenleg 6 százalékos export arányt, és egy új, a lakások fűtésére alkalmas falfestékkel is piacra kíván lépni, várhatóan 2020-tól.

A Poli-Farbe társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a lakás fűtésére alkalmas falfesték prototípusának megalkotására a Poli-Farbe Vegyipari Kft. együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Villamosmérnöki és Informatikai Karának (VIK) Távközlési és Médiainformatikai Tanszékével. A prototípust vélhetően idén ősszel mutatják majd be, a termék fejlesztésére a cég mintegy 100 millió forintot fordít.

Falábu Dezső, a cég kutatási és fejlesztési igazgatója elmondta, hogy a fűtésre alkalmas falfestékhez a vezetőképes bevonatot már megalkották, a következő lépés, hogy az elektromos áram segítségével hőt tudjon termelni.
A helyszínen kiadott közlemény szerint a speciális falfesték elektromos fogyasztónak minősül, olyan rendszer, amely áramforrásból, szabályozó rendszerből és elektromos vezetőképességgel rendelkező adalékokat tartalmazó festékből áll.

Szabó Antal közölte: a tervek szerint ha a lakásfűtő falfestéket felviszik körülbelül 6 négyzetméteres felületre, akkor az képes lesz egy 60-70 négyzetméteres területű lakást felfűteni, négyzetméterenként 300-350 watt teljesítménnyel. Az ügyvezető igazgató úgy vélte, hogy ennek a fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkenthető lesz a lakások ökológiai lábnyoma.

Magyar Gábor, a BME VIK Távközlési és Médiainformatikai Tanszékének vezetője elmondta, hogy a lakásfűtő falfesték a közeljövőben az okos otthonok ígéretes eleme lehet.

A közlemény szerint a 30 milliárd forintra becsült magyar dekor festékpiac mintegy 75 százalékán három nagy festékgyártó vállalat osztozik, ezek közül egyedül a 26 éve alapított Poli-Farbe Vegyipari Kft. magyar tulajdonú. A Bács-Kiskun megyei Bócsán bejegyzett vállalat 271 munkavállalót foglalkoztat.

LAKÁS FELÚJÍTÁSON GONDOLKODIK? SEGÍTÜNK

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr5313904236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dejódiópótló 2019.09.08. 12:51:03

Meglátjuk.. a kenhtő 2 mm hőszigetelés is hasonló csoda volt most nem hallani semmit felőle. Azért azt tudni kell ez csak a nagyon alacsony energiás lakásokhoz jó mert a COP 1(nem 2-8 közt...) a festés 5 évenként milyen költség lehet?

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása