Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Mit érdemes tudni a személyi kölcsönökről? Kinek éri meg?

41125511314_6d3df2e024_k.jpg

Elgondolkozott már Ön is azon, hogy mi lenne a legjobb lehetőség otthona korszerűsítésére, felújítására?  Korszerűsítésre felvett személyi kölcsönnel lecserélhető a szigetelés, vagy akár  napkollektorokat és energiatárolókat is szerelhetünk fel.

Az elmúlt egy év tapasztalatait leszűrve, amíg a GINOP 8.4.1. kamatmentes hitelprogrammal foglalkoztunk arra jöttünk rá, hogy érdemes számításokat végezni azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnénk kivitelezni és erre mennyit vagyunk hajlandók áldozni és az alapján meghozni a döntést, hogy milyen lehetőséggel éljünk.

Ebben a cikkünkben azt járjuk körül, hogy mely esetekben érdemes fontolóra venni a személyi kölcsön lehetőségét az ingatlanunk felújításánál.

Néhány előnye a személyi kölcsönöknek, szemben például az európai uniós pályázatokkal:

  • nem kell kezdeti költséggel számolnunk, de legalábbis az töredéke annak, mint ha pályázatot nyújtanánk be
  • nincsen jelzálogbejegyzés, nem szükséges kezes
  • amennyiben saját magunk el tudjuk végezni a kivitelezési munkákat, azzal jelentős összeget tudunk megspórolni, mintha kivitelezővel kellene dolgoznunk és mindent szigorúan áfás számlával kellene igazolnunk.

Azt viszont érdemes tudni, hogy a maximum futamidő a személyi kölcsönök esetében 7 év szokott lenni, ezért úgy kell kalkulálnunk a felvett összeggel, hogy azt vissza tudjuk fizetni.

Érdemes tudni és számolni vele, hogy a személyi kölcsön esetében a pénzintézetek sokszor jövedelemkategóriákba sorolják az ügyfeleket. Általában három kategóriát különböztetnek meg:

  • 100 ezer forint alatti nettó jövedelem,
  • 100 és 249 ezer forint közötti nettó havi jövedelem,
  • 250 ezer forint feletti nettó jövedelem havonta.

Minél nagyobb kategóriába esünk bele, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy kedvezőbb áron tudunk kölcsönhöz jutni. A stabil és kiszámítható jövedelem a bank szemében biztonságot jelent, aminek köszönhető az alacsonyabb kamat.

JTM

Ennek a mutatója a JTM, a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató.Ennek segítségével határozzák meg, hogy a hitelfelvevő igazolt nettó jövedelme és fennálló havi adósságszolgálata alapján mekkora összegű hiteltörlesztést vállalhat, vagyis tömören összefoglalva, hogy a fennálló hitelei nem érik el a nettó jövedelme  50%-át még az új hitelfelvétellel sem.

Életkori feltételek személyi kölcsön igényléshez

A 18 éves életkort mindenképp be kell tölteni az igényléskor, valamint bankonként változó, hogy milyen hosszú munkaviszonyt kérnek, annyi biztos, hogy amíg próbaidőn vagyunk nem igényelhetünk személyi kölcsönt.

Lejáratkor pedig általában nem lehetünk többek 70-75 évesnél, ez is bankonként eltérő szabályozást mutat.

A személyi kölcsön kamatozása

A felvehető összeg minimuma és maximuma is bankonként változó,  de átlagosan 500 000 és 7 millió forint  közötti összegről beszélhetünk. A személyi kölcsönök általában fix kamatozásúak, a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató az, ami hiteles képet adva objektív mérceként működik azzal kapcsolatban, hogy mennyibe fog nekünk kerülni a kölcsön.

 IGÉNYELJEN SZEMÉLYI KÖLCSÖNT INGATLANA KORSZERŰSÍTÉSÉRE!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr3113965710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása