Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Hitelválasztás okosan

34991273192_750f0c062c_b.jpg

Mint ahogy megfontolandó, hogy melyik boltban vásárolunk, vagy épp hol tankolunk, úgy érdemes megfontolni, hogy melyik bankhoz fordulunk hitelfelvétel esetén.

Több százezer forintot is megtudunk spórolni, ha okosan választunk bankot, esetleg szakértő segítségét kérjük a hitelválasztáshoz, aki ilyenkor nekünk még csak pénzbe sem kerül, mert az ő sikerdíja a bank költsége.

Csak néhány példa:

  • Alapvetően befolyásolja a feltételeket, hogy mennyi havi jövedelemmel rendelkezünk. Nem nehéz kitalálni, hogy minél több, annál jobb kondíciókkal kaphatunk kölcsönt. Szintén kamatkedvezménnyel díjazza számos pénzintézet, ha hajlandók vagyunk hozzá utaltatni a jövedelmünket.
  • Érdemes a kezdeti költségre is vetni egy pillantást,  ennek összegét 15 ezer forint köré szokták belőni, ám akciók keretében ettől gyakran eltekintenek. Előfordulhat, hogy egyhavi törlesztőről mond le a folyósító hitelintézet vagy az online igénylést kamatkedvezménnyel honorálják.
  • A kedvező kamat mellé komoly megkötés is társulhat, például csak lakás felújítására, átalakítására adnak pénzt
  • Megéri figyelni a hitel kamatperiódusára – ez az időszak, amikor garantáltan nem változhat a törlesztő részlet.(minimum 3hónap, de számos pénzintézet kínál a teljes futamidőre fixált kölcsönöket) Az utóbbiak drágábbak, de ha öt évre adósodunk el, akkor már érdemi esély van arra, hogy közben emelkednek a kamatok, azaz nőni fog a törlesztő részletünk. A fix kamat esetén legalább nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés.

De ami a legfontosabb, hogy mérlegelni kell magunkban képesek leszünk-e a hitelt visszafizetni, ennek átgondolására jó mérce, hogy tudtunk-e korábban pénz félretenni hónap végén többször is akár.

Nem árt ha van tartalékunk is, hogy ha időközben bármi felmerülne.

FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL A LEGJOBB HITELLEHETŐSÉG MEGTALÁLÁSÁHOZ!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr7414000418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása