Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Tippek, trükkök, hogy alacsonyabb legyen a fűtésszámla

8338056419_9b055f0cd8_z.jpgNyakunkon a tél, még most jön csak a java a hidegnek. Ha szeretnénk otthonunkat szigetelni vagy nyílászárót cserélni akkor azzal érdemes megvárnunk a tavaszt.

De mit tehetünk addig, ha azt szeretnénk, hogy minél hatékonyabban tudjuk fűteni a lakásunkat és ez ne kerüljön szinte semmibe?

Kiszámolták, hogy egy magyar háztartás energiafelhasználásának akár 70%-át tehetik ki a fűtési költségek! Épp ezért érdemes mindent elkövetni, hogy ez minél kevesebb legyen, és minél energiatudatosabbak legyünk.

A következő ötletek megvalósításával sokat tehetünk a költségeink csökkenéséért:

  • Akár egyötödével kevesebb hőenergiával is el lehet érni ugyanazt a hőmérsékletet, ha gondoskodunk a bejárati ajtó és az ablakok szigeteléséről. Ehhez öntapadó szigetelőcsíkokat használjunk, amelyek számos boltban néhány ezer forintért beszerezhetőek.
  • Estére mindig engedjük le teljesen a redőnyök
  • Szereltessünk termosztatikus szelepeket a radiátorokra, az adott helyiség így szabályozhatóvá válik és nem kell tekergetni a szelepet, valamint spórolunk is vele, ha a megfelelő hőmérsékletet állítjuk be a különböző helyiségekbe.
  • Hőtükör készítése: a fűtőtest fal felőli oldalát leszigeteljük és hővisszaverő anyaggal látjuk el, ez az úgynevezett hőtükör szigetelő panel, amely visszatükrözi a radiátor háta mögé beszorult hőt a szobába, mindössze néhány pár ezer forintba kerül.
  • Nagy hidegekben a hideg járólapokra terítsünk szőnyeget, ezzel nemcsak a hőérzetünket javíthatjuk, de a lakás hőfogyasztását is csökkentjük.

  • Sokat jelent, ha komoly szigetelőanyaggal látjuk el azokat a csöveket, amelyek a nem fűtött helyiségekben vannak, mint például a melléképületben, kazánházban, vagy a pincében.
  • Néhány évente tisztíttassuk ki a gázkazánt szakemberrel, mert néhány év alatt megtelhet a készülék porral és korommal, ami akár 30%-al csökkenti a hatásfokát.
  • Napsütéses időben, déli tájolású ablakoknál akár 1 fokot is jelent, ha teljesen elhúzzuk a függönyöket és beengedjük a napsugarak
  • Kerüljük el, hogy a függönyök a radiátorokra lógjanak, azokat részben vagy egészben eltakarják.
  • Éjszaka felesleges túlfűteni a szobát, 18 fok tökéletesen elegendő a pihentető alváshoz, ezzel jelentősen csökkenthetjük a számlánkat.
  • Otthonunk elhagyásakor tekerjük lejjebb a fűtést, de soha ne kapcsoljuk ki teljesen, ugyanis a falak újbóli átfűtése sokkal több időt és energiát vesz igénybe, mint amennyit elérünk azzal, hogy lejjebb vesszük.

IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT HŐSZIGETELÉSRE 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr6413471487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása