Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Harmóniában a természettel- vaszati

 

15497678873_85a5f60d4a_z.jpgMindenki harmonikus és meghitt otthont szeretne magának. Ennek megteremtéséhez akár ősi módszereket is segítségül hívhatunk. Ilyen módszer a sokak által ismert Feng Shui, az ősi kínai művészet, de emellett létezik egy másik módszer az európai nevén Vaszatiként elhíresült indiai eredetű Vasztu tudománya.

A Vasztu a lelki és az anyagi tudományok legoptimálisabb ötvözetén alapszik: a legkülönbözőbb egyetemes törvényszerűségeket foglalja magában (gravitáció, energia-áramlás, a bolygók mozgása és hatása, az égtájak jellemző tulajdonságai, az öt alapelem: föld, tűz, víz, levegő és éter sajátosságai); ezen kívül nagyon mély lelki háttere is van, amelynek az ősi indiai Védikus Írások istenségeivel és félisteneivel van szoros kapcsolata.

A vasztu egy átfogó építészeti fogalom. Évezredek óta házak, templomok, sőt egész városok épültek ez alapján Indiában. Az alapját a térbeli energia természeti törvényei képezik, és ez a tudomány arra használatos, hogy az életteret a természettel és a lakókkal összhangba tudjuk hozni.

A ház olyan, mintha egy ember második teste lenne. Úgy működik, mint egy lencse, amely fókuszálja a természeti környezet hatásait. Az élőhely minősége befolyásolja a lakók egészségét, mentális és érzelmi állapotát is.

A környezetünk számos hatással lehet ránk.. Ez alatt olyan befolyásoló tényezőket értünk, amelyekre nem is gondolnánk, de amelyek hatással vannak az egészségünkre. Ilyenek például a föld mágneses mezeje, a föld és a nap finom szerkezeti energiái, a nap és a hold pályái, valamint a gravitáció.

A vaszati lehetséges megvalósítása otthonunkban

1. Fizikai változtatások.(új ablak, ajtó beépítése)

2. Megváltoztatjuk az egyes helyiségek funkcióját.

3. Megváltoztatunk bizonyos lakáshasználati szokásokat. (Például az eddig fõbejáratként használt ajtó helyett egy másikat használunk fõbejáratnak, amelyet azelott esetleg ki se nagyon nyitottunk).

4. Megváltoztatjuk egyes bútorok helyét.

5. Az öt elem (föld, tűz, víz, levegő, éter) segítségével végzünk bizonyos javításokat. (tűz elem erősítése gyertyával)

6. A különböző színeknek is van olyan hatása, amelyet a vaszati korrekció során fel tudunk használni. (északi oldalon a zöld szín dominanciája)

7. Különböző speciális energetikai eszközök ( tükrök, ásványok)

8. Finom energetikai eszközök használata. (pl. yantra)

A vaszatiban egy 40 yantrából álló rendszert használunk, amely a védikus asztrológia 9 fő bolygójához, a 8 égtájhoz, valamint a 10 lelki ősenergiához kapcsolódik.

A vaszati 12 törvénye

A vaszati 12 törvénye 3 csoportra osztható, amelyek 4-4 szabályt foglalnak magukban.

Energetikai jellegű törvények

Geofizikai áramlás

Az energiapotenciál megoszlása

Erőteljes és gyenge területek

Az energiapotenciál növelő és csökkentő tényezők

Geometriai jellegű törvények

Az arányok hatása

A méretek hatása

A térben található energiarácsok és energiapontok

Az energiarács mezőinek energetikai tulajdonságai

Információs jellegű törvények

A nyolc égtájból érkező sugárzás minőségei

A bolygók hatásai a lakóterekre és a lakók életére

A bolygók közötti viszonyok

Az egyéni égtáj meghatározása

 IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT OTTHONA FELÚJÍTÁSÁRA!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr713593897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása