Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Ezekkel a szigetelő anyagokkal lehet energiát megtakarítani

8680875148_77588ee9cf_z.jpgAnnak, aki szigetelni akar egy házat vagy a homlokzat hőszigetelését akarja megjavítani esetleg a házban energiát szeretne megtakarítani érdemes megismerkednie a következő anyagokkal.

Mielőtt a szigetelés gyakorlati dolgaihoz fognánk, választanunk kell a piacon kapható anyagokból. Ez elég bonyolult, mert az anyagok annyira különböznek egymástól.

Biztos, hogy az üveg- vagy kőzetgyapotból vagy keményhabból készült szigetelőanyagok már az áruk és képességük miatt is különösen érdekesek. Ezenkívül sok- sok éve bizonyítottak az építésben.

Ezeket könnyen feldolgozható tekercsbn vagy lemezben gyártják és bármilyen vastagságban rendelkezésre állnak. Az ismert szigetelőanyagoknak csak az utóbbi években lettek versenytársai, amióta egyre több ember keresi az ökológiailag semleges építőanyagokat.

A parafa- és farostlemezek mellett teljesen új, kipróbálatlan szigetelőanyagot kínálnak rendszeresen pótolható, természetes anyagokból, mint a len vagy a birkagyapjú, ezek gazdagítják a választékot.

Még a cellulózt és a használt papírt is feldolgozzák szigetelőanyag gyártására. Akinek nem kell azonnal határoznia, talán megvárhatja hogy az új anyagok miként vizsgáznak a gyakorlatban. Végül is senki nem akar pénzt kiadni és munkát végezni anélkül, hogy tudná mennyi ideig képes a szigetelőanyag a feladatát ellátni.

  1. Ásványgyapot szigetelőanyag alumínium gőzzáróval, elterjedt szigetelőanyag a régi épületeknél
  2. Kőzetgyapot szigetelőanyag (előnye, hogy alig van hulladéka)
  3. Keményhab lemezek, csaphoronnyal ellátva, az átszellőztetett magastetők részére
  4. Farostlemez: ez a lágyrost szigetelőlemez hő, és hangszigetelésre alkalmas
  5. Ravaterm hőszigetelő lemez: csaphornyos kivitelben is kapható
  6. Gipszkartonlemez keményhabbal rétegelve, külső-belső falak szigetelésére
  7. Parafa szigetelőlemez gyanta és adalékanyagok nélkül, kiváló anyag (hazánkban nem terjedt el)
  8. Polisztirol hőszigetelés – hosszú élettartam: családi házak külső falát az esetek 80 %-ban expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagokkal (EPS) szigetelik, mivel kedvező ára mellett jelentős hőszigetelő képességgel rendelkezik (főleg a grafitos változat) Előnyei: nedvességre nem érzékeny, kiforrott műszaki megoldás, hőszigetelő képessége az idő múlásával nem változik.

IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT HŐSZIGETELÉSRE!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr413548909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása