Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Lakástakarék igénylése

3403061794_36571c7513_z.jpgMegtakarítások magánszemélyek részére

A lakás-előtakarékossági szerződés egy olyan államilag támogatott megtakarítási- és hitel termék kombináció, mely a rendszeres, havi részletekben történő megtakarításokat követően kedvező kamatozású, lakáscélú kölcsönlehetőséget biztosít.

A megtakarítást az állam éves 30% plusz befizetéssel (de maximum 72.000 Ft-tal) támogatja, amely mindenkinek alanyi jogon jár, azaz ennyi pénz jár minden évben pluszban, azért mert egy konkrét cél érdekében előre gondolkodunk.

A maximális állami támogatás havi 20 000 forint rendszeres befizetés esetén érhető el.

A lakástakarék szerződés ezen kívül kedvezményes lakáshitel felvételi lehetőséget is kínál a lejáratkor. Az összegyűlt megtakarítás + az állami támogatás + a betéti kamatok és a felvehető hitel összege jelenti a szerződéses összeget.

Kinek ajánlott a lakástakarék megoldás?

  • Azoknak, akik lakás vagy családi ház felújításában, korszerűsítésben gondolkodnak
  • Azoknak, akik lakás vagy családi ház vásárlását tervezik
  • Azoknak, akik családi házat építenének, bővítenének.
  • Azoknak, akikakáscélú kölcsönük, gyűjtőszámla hitelük, pénzügyi lízing tartozásuk kiváltását tervezik.
  • Azoknak, akik gyermeküket szeretnék ily módon - meghatározott lakáscél megvalósításával - támogatni az Önálló élet elkezdésében.

Megtakarítás társasházak és lakásszövetkezetek részére

A lakástakarék számla  társasházra és lakásszövetkezetre is felhasználható megtakarítási forma, amely havi rendszeres, egyenlő részletekben történő befizetést követően kedvező kamatozású lakáscélú kölcsönlehetőséget is nyújt. A lakás-takarékpénztári számlára történő befizetései után állami támogatást, továbbá betéti kamatot is kap.

A lakókörnyezetünk megóvása, felújítása és karbantartása az értékeink fejlesztése közös érdek.

A társasházak/lakásszövetkezetek a takarékpénztári szerződés segítségével jelentős pénzügyi alapot hozhatnak létre házuk karbantartására. A társasházak számára kialakított konstrukciók nem jelentenek jelentős havi terhet az egyes lakástulajdonosok számára, mégis - a megtakarítási időszak végén - komoly összeget fordíthatnak az épület közös részeinek felújítására, karbantartására.

Eladó ingatlan

A megvásárolandó lakás állapota mellett a lépcsőház, illetve az épület általános esztétikai és műszaki állapota is fontos szempont ha eladásra kerül a sor. A karbantartott épületben az egyes lakásnál emelkedő lakásértékkel számolhatunk

ÉLJEN A LAKÁSTAKARÉKPÉNZTÁR LEHETŐSÉGÉVEL

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr3613888928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása