Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Okosotthonok a kényelmünk szolgálatában

2933669122_b88c25cd90_z.jpg

Manapság egyre több mindenre mondják a körülöttünk lévő dolgokra, hogy okos. A legtöbb embernek már okos a telefonja, okos a tévéje, az órája.

De  mi a helyzet az otthonunkkal?

Belegondolt már abba, hogy milyen kényelmes lenne, ha hazafelé a munkából a telefonjáról beállíthatná a kívánt hőmérsékletet, hogy amire hazaér már kellemes idő fogadja otthon, úgy hogy napközben energiát takarított meg.

És ez csak egy lépés ahhoz, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, további eszközök állnak ma már rendelkezésre, hogy egyrészt fokozzuk a kényelmünket, másrészt energiát is takarítsunk meg vele.

A redőnyök is könnyedén automatizálhatóak, akár szürkületérzékelővel ellátva. Köztudomású, hogy a redőnyök használatával is bent tartjuk télen a meleget, nyáron pedig kint tartjuk velük a meleget. Épp ezért fontos, hogy tudatosan használjuk a redőnyeinket. Ezek automatizálása ma már nem csillagászati összegű, 20-30 ezer forintból egy átlagos ablakra való redőny teljesen automatizálható.

De ma már egy ajtónyitó vagy világítás kapcsoló automatizálása sem idegen.

De, ami igazán okossá teszi otthonunkat, az az, ha ezeket a rendszereket egy központi vezérlés alá tervezzük, és összehangoltan működtetjük.

Smart home, azaz okos otthon

Akkor nevezzük okosnak az otthonunkat, ha a gépészet, a biztonsági rendszer, a villamosság és a villamos berendezéseink összehangoltan vezérelten működnek. Elsődleges szempont az energiatakarékosság mellett a biztonság és a kényelem. A rendszer az igényeknek megfelelően van programozva és aszerint működik minden elektromos rendszer.

Az otthonunk okossága ma már nem ismer határokat, létezik olyan okos hűtő, amelynek a digitális kijelzőjén keresztül a vezeték nélküli internetes csatlakozásnak köszönhetően számtalan kényelmi funkciót tesz lehetővé. Például a belső tartalmának folyamatos nyomon követését . Ez úgy lehetséges, hogy a hűtő belsejébe szerelt kamerák minden egyes ajtócsukáskor fényképet készítenek a belső térről, amelyek automatikusan továbbításra kerül a telefonra, így a boltban is meggyőződhetünk arról, hogy rendelkezésre állnak-e otthon a szükséges alapanyagok.

IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT LAKÁSA KORSZERŰSÍTÉSÉRE!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr5913585037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása