Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

A hőszivattyú mellett szóló érvek

 

kepkivagas_5.JPGTeljesen mindegy, hogy a környező levegőben a talajvízben vagy a talajban levő hőről beszélünk-e, mindig a Nap tárolt hőjéről van szó. A hőszivattyú ugyanis ebből a környezetben tárolt hőből táplálkozik.

A Nap állandóan gondoskodik ennek a tárolónak az újratöltéséről, évente kb. 17 000-szer annyi energiát juttat a Földre, mint amennyit adott időszakban elhasználunk. Így ezen energiaforrás kimerülése csak több milliárd év múlva várható,

Egy fűtési rendszer ökológiai értékelésénél a primer energia és az azzal előállított hőenergia aránya a legfontosabb kritérium. Ennek értelmében egy jól megtervezett hőszivattyús fűtési mód sokkal gazdaságosabb, mint például a gázfűtés. Ezentúl a szén-dioxid mérlegre is sokkal jobb hatással van.

A hőszivattyú fogyasztáshoz kötődő költségei is sokkal alacsonyabbak a gázfűtésnél, a karbantartási és kéményseprési költségei is alacsonyak, sokszor nincs is rá szükség. Annyit karbantartást igényel, mint egy hűtőszekrény, akár 15 évente elegendő vele foglalkozni.

A hőszivattyúval vissza lehet nyerni olyan energiákat, amelyek más esetben kárba mennének.

A környezet kis hőmérsékletű hője vagy a háztartási és ipari eredetű hulladékhő a hőszivattyú számára értékes hőforrást jelent. Ezáltal alkalmassá válik, hogy megújulásra nem képes energiaforrásainkat kíméljük, mivel eddig kihasználatlan, ám megújuló források bevonására s módot ad.

A környezet hőjeként tárolt napenergia, minden ember rendelkezésére áll, így a hőszivattyú mindenki előtt ott áll alternatív megoldásként.

IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT MEGÚJULÓ ENERGIÁRA!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr8413644894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása