Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Új burkolat a teraszra

345973723_70c09ab097_o.png

Anyag

Fagyálló greslapok, alapozó, javítóhabarcs,szigetelőanyag, üvegszövet, csapadékvíz ellen szigetelő fólia, szigetelőragasztó,
ragasztószalag,széles fugákhoz alkalmas habarcs rugalmasság fokozó adalékkal, tartósan rugalmas fugázómassza, habszivacs-csík (kb. 8 mm vastag), 19 mm-es vízálló forgácslap.

Ha a teraszunk burkolata olyan mértékben elhasználódott, hogy esetleg a régi alapot is ki kell cserélni, akkor új burkolatot kell készítenünk.

Folyamata

1. A régi burkolólapokat és a használhatatlanná vált alapot el kell távolítani

2. A szabaddá tett betonfelületnek a kitöredezett vagy megsérült részeit alapozzuk le.

3. Ezután javítóhabarccsal gletteljük át ezeket a helyeket, hogy szigeteléshez alkalmas alapot hozzunk létre.

4. Kenhető szigetelőanyaggal vonjuk be a megtisztított betonalap teljes felületét.

5 Mivel a házfal melletti szegélyen már van szigetelés; erre tegyünk szigetelőanyaggal átitatott üvegszövet csíkot, hogy a kétféle szigetelés között megbízható kapcsolat jöjjön létre.

6. A következő lépésben ráncmentesen terítsük fel a csapadékvíz ellen szigetelő fóliát, erre kerül az esztrichréteg.

7 Ha tágulási hézagokra is szükség van, akkor szerezzünk kb. 2 cm vastag, egyenes deszkákat, ezeket állítsuk élükre és csavarszorítókkal
rögzítsük. Ezek a deszkák alakítják ki az esztrichrétegben a dilatációs hézagokat. Az esztrich megkötése után azokat el lehet távolítani.

8. Amikor az új esztrich megszáradt, tapaszoljuk át a felületet, hogy a vékony ágyazathoz megfelelően sík felületet kapjunk. A korábban
már kialakított tágulási hézagokat ebben a tapaszolt rétegben is hagyjuk szabadon. A legjobb, ha nedvességálló Tesa ragasztószalaggal habszivacs-csíkokat teszünk a hézagokba.

9. Ezután ragasszuk le a greslapokat.

10 Ha a leragasztáskor az esztrich még nem keményedett meg teljesen, akkor a burkolólapok fugáit először még hagyjuk nyitva. A rugalmasságot
fokozó adalékkal dúsított széles fugához alkalmas habarccsal csak később fugázzunk. A tágulási hézagokat tartósan rugalmas  anyaggal fugázzuk. Az előbbi műveletben benyomott kerek habszivacs-csíknak az a célja, hogy kevesebb fugázóanyagra legyen szükség, és azt is megakadályozza, hogy a habarcs a fuga aljához hozzáragadjon.

11-12. A pergola felszerelését, különösen a tartóvasak rögzítését gondosan végezzük el. A tartóvasak és az oszlopok összeerősítéséhez az oszlopok alsó részébe, középen hasítékot készítünk. A hasíték két oldalára hornyot marunk, ezeken az esővíz lecsepeghet, mielőtt azt a faanyag beszívná. Az oszlopok hasítékát rátoljuk a padlóra erősített oszloptartó vasakra és azokkal menetes csavarokkal összefogjuk.

13 A teraszon jó szolgálatot tesznek a bútorgörgőkkel felszerelt, tologatható konténerek. Ezek időjárásálló fából készülhetnek, a méreteiket úgy válasszuk meg, hogy a teraszhoz is használt burkolólapokkal vágás nélkül be lehessen azokat burkolni. Az ilyen konténereket ülőpadnak, virágtartónak stb. használhatjuk. A ragasztáshoz és a fugázáshoz kétkomponensű, vízálló ragasztót használjunk.

Forrás: Erich H.Heimann: Hidegburkolás lépésről lépésre

IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT OTTHONA FELÚJÍTÁSÁRA!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr4813701966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása