Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Redőnyautomatizálás

kepkivagas_8.JPG

Otthonunk automatizálása nemcsak kényelmesebbé, de racionálisabbá és biztonságosabbá is teszi az életet.

Ez igaz a a redőnyök és egyéb árnyékolók automatizálására is. Általában utólag is automatizálhatóak, akár rádióvezérléssel is bővíthetjük a motoros redőnyöket.

A motoros redőny mozgatását a redőny tengelyébe szerelt redőny motor, úgy nevezett csőmotor végzi.  A redőny motort a redőnytengelybe helyezik el. A motor a beépített rádióvevő segítségével kommunikál a rádiós adókkal pl. távirányítóval. A távirányítón a FEL - STOP - LE gombok megnyomásával adja ki a mozgatási parancsot a motornak.

Biztonság

A kényelmi szempontok mellett egy automata redőnnyel biztonságot is teremthetünk otthonunknak. Az automata redőnyök folyamatosan a lakott ház érzetét keltik, akár ha nyaralni vagyunk is, valamint a motoros redőnyt feltolás gátlóval szerelik.

Típusok

Választhatunk kapcsolós kivitelt, ez bármikor továbbfejleszthető távirányítós kivitelre, ami rádiós rendszerrel, akár a fotelból kényelmesen kezelhető. De ha intelligens otthonban gondolkodunk, akkor a redőnyünket is okosíthatjuk, és igényeink szerint fognak működni.

Fényérzékelő

Az automatizált elektromos redőny a fényérzékelő segítségével nem engedi felmelegedni a szoba hőmérsékletét, ugyanis ha a napsugarai, elérik a nyílászárónkat az érzékelő kiad egy parancsot a motoros redőnynek és így a redőnyt leengedi az előre beállított pontig, így megvédik lakása bútorait és virágait a káros, tűző napsugaraktól. Érdemes a fényérzékelőt úgy elhelyezni, beállítani, hogy amikor leengedi a motoros redőnyt, a redőny teljesen árnyékot vessen a nyílászáróra, de még kellő fény jusson be a helyiségbe.

Télen besötétedéskor a motoros redőnyök automatikusan leereszkednek, az ablakok így megnövelt hőszigetelések akár 10%-kal is csökkentheti a fűtésszámlát.

IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT NYÍLÁSZÁRÓ CSERÉRE!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr4913751748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása