Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Okosotthon megoldások- hangirányítás az otthonunkban Alexával

32727072136_75bff15bbb_z.jpg

Egy okosotthon vagy intelligens ház akkor válik igazán elkápráztatóvá, amikor már semmit nem kell nyomkodni ahhoz, hogy felkapcsoljuk a villanyt, lehúzzuk a redőnyt, vagy akár bekapcsoljuk a TV-t. Ezt  a kényelmet a hangvezérléssel érhetjük el.

Elég, ha csak kimondjuk mi történjen az otthonunkban és az azonnal megtörténik. Az Amazon létrehozott egy Amazon Echo névre keresztelt személyi asszisztenst Alexa néven, amely csak arra vár, hogy teljesítse a kívánságainkat.

Az Amazon Echo tulajdonképpen egy személyi asszisztens az otthonunkban, legtöbben pedig Alexának hívják. Segítségével irányíthatjuk az okos eszközeinket, de akár lekérdezhetjük az aktuális időjárást, vagy különböző kérdéseinkre is választ kaphatunk.

A legtöbb rendszer egyébként kompatibilis vele, ilyenek például a Philips HUE izzók, de különböző okos konnektorok, kiegészítők is támogatottak.Az Amazon három okos otthon termékét az Echot, a Dot-ot és a Tap-et egyesíti egy szó szerinti „internetes asszisztenssé”.

Az Amazon Echo-ból kétféle változat létezik, a nagy, beépített hangszóróval, illetve a kicsi az Echo Dot, melynek ugyancsak van beépített hangszórója, de természetesen arra alkalmatlan, hogy azon keresztül hallgassunk zenét. A Dot lényegében egy olcsóbb Echo, mindkét termék funkcióban ugyanazt tudja.

33309161691_b0e53c769c_b.jpg

Az Amazon Echo egy fekete henger formájú eszköz, amely egy Bluetooth hangszóró és egy virtuális asszisztens keresztezése. Tehát egy vezeték nélküli hangszóróból szól hozzánk egy kedves női hang  és teljesíti kívánságainkat. Mindig bekapcsolt állapotban van, mindig figyeli a környezetét, jó hallása van, ha meghallja a kulcsszavak valamelyikét (pl. Amazon, Alexa, Computer) azonnal reagál  beérkező kérdésre vagy kérésre.

Egyelőre szükséges némi nyelvtudás ahhoz, hogy használni tudjuk, mivel magyar nyelven nem elérhető. Valamint egyelőre a boltokban sem érhető el  itthon, de rendelni tudunk akár Kínából, akár például Angliából.

A kütyü bekapcsolása után csak egy regisztráció szükséges az Amazonnál és gyakorlatilag használhatjuk.

Az Amazon Echo nem csak az otthonunk hangvezérlésére alkalmas, hanem ismeri a menetrendeket, ismer rengeteg receptet, több millió zeneszámból játszik le zenéket kérés alapján, tudja az aktuális időjárást, bevásárlólistát vezet, ébreszt, és szinte minden olyan kérdésre válaszol, amelyre a válaszok megtalálhatók az interneten.

Viszonylag új funkciója a rutinok beállítási lehetősége, ezel segítségével most már beállíthatjuk a saját parancsainkat is. Például: Alexa, jó reggelt (természetesen angolul), vagy éppen Alexa, távozok itthonról. Ez alapján a kütyü automatikusan lekapcsolja a lámpákat, letekeri a fűtést.

IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT LAKÁSA FELÚJÍTÁSÁRA!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr5213638576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása