Otthon Melege Magazin

Otthon Melege - hőszigetelés, nyilászáró csere, megújuló energia

Automata garázskapu

 

kepkivagas_9.JPGAz automata garázskapu ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend, nemcsak kényelmet, hanem biztonságot is nyújt. A kínálat itt is a nagyon széles: bukó vagy szekcionált, hőszigetelt, színes vagy épp mintás kaput válasszunk?

Az automatika beszerelési költsége és jellemzően a beszerzési ára is kedvezőbb abban az esetben, ha együtt vesszük meg az automatikát és magát a garázskaput, de minden garázskaput van lehetőség utólag is motorizálni.

Az árakat tekintve széles skálán mozognak a a kapuk, mint minden esetben itt sem érdemes a legolcsóbb technikát választani. Nem mindegy mennyi garanciát biztosít a gyártó, illetve az alkatrész utánpótlás kérdése sem másodlagos tényező.

Ha manuálisan működtethető garázsajtót szeretne beépíttetni, arra is van lehetőség. A manuális ajtókra külső és belső fogantyúgarnitúrát kell felszerelni, amit kívülről egy hengerzárbetét segítségével, kulccsal kell bezárni, belülről pedig egyszerűen egy retesszel.A húzómotorral felszerelt automata garázsajtó azt jelenti, hogy egy sínben futtatott szánnal húzza fel maga után a garázsajtót. A garázskapura felszerelésre kerül egy áramszüneti kioldó is, amely áramszünet esetén nyújt biztonsági megoldást, amelyet az ajtó automatika oldalán lehet használni. Ha kívülről kell megoldást találni a problémára, akkor a külső áramszüneti kioldót kell használni.

Amennyiben a garázs a házunk része, vagy olyat tárolnánk télen a garázsban, ami fagyérzékeny érdemes a hőszigeteltségi tényezőket is figyelembe venni.

Ügyelni kell arra, hogy a garázskapu masszív felépítésű legyen, ami megnehezíti a betörök dolgát.

SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU

A szekcionált garázskapu nem egy elemből, hanem lamellákból vagy darabokból áll.  A függőleges irányban nyíló, nyitott állapotban a mennyezet alatt vízszintesen elhelyezkedő garázskapu nyitáskor nem lóg ki a kapu frontjából, hanem a garázs mennyezetéhez kapcsolódó sínpáron futnak föl a lamellák. Így maga a kapu nem foglal helyet a nyílásban, nem csökkenti az áthaladáshoz szükséges.  Működése során tehát nem vesz el a hasznos térből sem a garázsban, sem a garázson kívül.  A garázskapu zárt állapotában a belső falsíkon helyezkedik el, így akár ívelt nyílások mögé is beépíthető. Ideális megoldást jelenthet a meglévő garázsajtó cseréjénél is. Nagyon jó hőszigetelő tulajdonságaik és könnyű kezelhetőségük miatt rendkívül népszerűek.

 IGÉNYELJEN KAMATMENTES HITELT NYÍLÁSZÁRÓCSERÉRE!

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-melege.blog.hu/api/trackback/id/tr8513754226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Otthon Melege Magazin

Magazin és tanácsadás, kamatmentes hitel ingatlan korszerűsítésre

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása